Pozvati za cene

BREGASTE OSOVINE

Upravo zbog njenog zavijenog izgleda bregasta osovina je i dobila ime. Tačnije, ona je poput velikog čeličnog valjaka na čijoj se površini vide ispupčenja tj. bregovi. Na samom kraju osovine nalazi se pogonski zupčanik. Sam pogon bregaste osovine uglavnom se prenosi pomoću zupčastog kaiša ili u drugom slučaju pomoću lanca.

Rad bregaste osovine je veoma jednostavan. Njeni bregovi otvaraju i zatvaraju ventile, te tako regulišu protok vazduha. To je ujedno i njena osnovna funkcija, a njen pogon se prenosi najčešće zupčastim remenom koji pokreće i pumpu za hlađenje, te još neke delove automobila. 

Da budemo precizniji prilikom okretanja bregaste osovine, breg pravi pritisak na podizač ventila koji ventil gura prema sredini cilindra. Na taj način se otvara dotok smeše goriva i vazduha ili ispuštaju izduvni gasovi.

Daljim okretanjem bregaste osovine spušta se vrh brega tj. podizač ventila i ventil se vraća u poziciju zatvaranja zbog opruge ventila. Neretko se dešava da jedan breg upravlja sa dva ventila.

Kao što smo već napomenuli bregasta osovina ima direktan uticaj na punjenje cilindra smešom goriva i vazduha, te se poboljšanjem njenog rada umnogome utiče na ukupne performanse automobila. Zato ona spada u delove automobila koji se mogu mehanički obraditi kako bi se ostvario bolji rad motora. Taj proces je poznatiji pod nazivom „tuning“.

Postoje brojni načini mehanički ili softverski kojima se taj tuning može odraditi, ali svakako se treba obratiti stručnjacima u ovom područuju za više informacija.

Zakaži poziv

Fill out this field
Fill out this field

Ostali proizvodi

KLIPOVI

Pozvati za cene

KARIKE

Pozvati za cene